Nominatie 1 Nominatie 2 Nominatie 3 Nominatie 4 Nominatie 5 Nominatie 6 Nominatie 7 Nominatie 8 Nominatie 9 Nominatie 10
Welkom
Architectuurprijs
Publieksprijs
Excursie
Architectuurcafé
Nominaties
Stemmen
Contact
Archief
Architectuurprijs


De Architectuurprijs voor Weert en Nederweert heeft dit jaar het thema particuliere nieuwbouw woningen. Sinds 2010 zijn er diverse woningen gebouwd, onder andere in Laarveld en Hoebenakker. Door eigenaren en architecten zijn projecten voorgedragen. Daaruit heeft de stichting Architectuurlijk Weert 10 nominaties geselecteerd.

Jury
Een deskundige jury bepaalt welk project met de Architectuurprijs wordt bekroond. De jury bestaat dit jaar uit wethouder van Weert Geert Gabriëls en de architecten Frans Compen uit Eindhoven en Bas van Grimbergen uit Nederweert.

Prijsuitreiking op 25 juni 2017
De uitreiking van de Architectuurprijs is op 25 juni om 14 u in de zaal van de SooS aan de Markt 9 in Weert.

Publieksprijs
Ook uw mening telt! Wat vindt u het beste recente ontwerp voor een particulier woonhuis? Stem op 3 juni op de markt in Weert of vanaf 29 mei tot en met 18 juni via deze website . Het project met de meeste stemmen krijgt de Publieksprijs. De beste motivatie wordt beloond met een dinerbon voor 2 personen bij sterrenrestaurant Bretelli!

Stichting Architectuurlijk Weert
Stichting Architectuurlijk Weert schenkt sinds 1995 op feestelijke wijze aandacht aan de Dag van de Architectuur. De uitreiking van de Architectuurprijs en de Publieksprijs vormt daarbij een hoogtepunt. De stichting organiseert lezingen, het Architectuurcafé en excursies waarbij architectuur het uitgangspunt is. De Stichting Architectuurlijk Weert is een samenwerkingsverband van enkele enthousiaste vrijwilligers uit de vakwereld. Doel van de stichting is een breder publiek bekend te maken met en bewust te maken van architectuur.


BEGUNSTIGERS

André van de Goor bv
Knoups Architecten BV
Aben & Slag advocaten
BenW architecten
Van Enckevort groothandel
Wolfsbergen & Osnabrug
Kragten
Henk Lambrichts
Dakdekkersbedrijf Verkoelen Weert BV
F.P. Lahaye Architektenbureau
Metz Architecten
Van Tuel Consult